Get Adobe Flash player

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ

Най-щастливият ден за първокласниците е денят, в който те с радост могат да се похвалят , че вече са грамотни – ден единствен и неповторим, вълнуващ и тържествен. На 6.04.2017 г. приказно украсената актова зaла на БСУ „Д-р П. Берон” оживя от веселите нетърпеливи малки ученици на най-обичания и очакван от тях Празник на буквите.Дошли да споделят радостта на най-малките ученици бяха г-жа Галя Димитрова, завеждащ Консулска служба в Посолството на Р България , директорът на училището – г-жа Таня Борисова, преподаватели в училището, родители и близки на първокласниците, по-големи ученици, много гости.
Децата плениха многобройната публика с ентусиазъм и знания, артистичност и празнични костюми. Малките ученици убедиха всички, че наистина са грамотни. Под умелото ръководство на своята учителка – г-жа Валерия Тошева, те се потопиха в чудния свят на буквите, които се диплят в думи, а думите в стихове и песни. С ритъм, усмивки и артистичност те пренесоха публиката в света на словото, музиката и театъра, създадоха тържествено и празнично настроение и с гордост заявиха, че са изучили всички букви от буквара и с голямо желание приемат своя нов приятел – читанката – ключ към широките простори на доброто и красотата.
Г-жа Борисова поздрави първокласниците за техния неповторим и радостен празник и пожела на малките ученици да са все така усмихнати, ученолюбиви и с увереност да вървят по пътя на знанието.
Щастлива и развълнувана от блестящото прадставяне на децата, г-жа Тошева ги похвали за постигнатото, като им пожела да са здрави, трудолюбиви, да станат приятели с книгата и да продължат да се учат така,че да бъдат гордост за своите родители и учители.
От името на родителите г-жа Димитрова, майка на чаровната първокласничка Ели, отправи поздрави и пожелания за успехи, а всяко дете получи много подаръци за спомен от този важен за тях ден. С удоволствие и любопитство приеха шарените книжки, които от днес ще бъдат най-верните им приятели . А г-жа Васева им връчи първите читателки карти, като ги покани от днес вече да бъдат редовни посетители на училищната библиотека.
Специална изненада и весел завършек на хубавия празник бе поздравът на вокалната група на училището - две фолклорни песни, с които зарадваха малките ученици.
За първокласниците това вълнуващо тържество ще остане незабравимо, защото днес те заявиха и доказаха, че са направили най-трудната крачка в живота – станали са грамотни - първото стъпало по пътя на науката и знанието.

Снежана Тасковова